Lidt nyt ude- og indefra

Nyt fra Bestyrelsen

TV2s

“Go´morgen, Danmark”

på mandag den 4. maj!

Kære visevenner!
Den 4. maj nærmer sig og dermed befrielsesjubilæet, 75 år!
Spil Dansk har i lang tid arbejdet med emnet Alsang som markering af de 75 år.
VVD/Hans Aagaard og jeg har deltaget i en række møder i den anledning ligesom rigtig mange andre foreninger, institutioner og enkeltpersoner. I ved det, for jeg har tidligere skrevet og talt om det.
Desværre er Corona-problematikken kommet i vejen for de fleste af de planlagte arrangementer, men Ricco Victor, direktør for Spil Dansk, og hans energiske stab ligger ikke på den lade side af den grund. – Nye ideer bobler!
Og derfor vil jeg opfordre jer alle til at åbne for TV2s “Go´morgen, Danmark” på mandag den 4. maj!
Bliver I nysgerrige??? – jaehh, men så må I åbne og kigge med! Smiley
Mange hilsener fra
Dorte.
***************************************************************************************

Kære Visevenner Furesø 

Efter regeringens seneste udmelding, som blandt andet medfører, at vi ikke kan får lov at benytte kommunale lokaler før tidligst den 11. maj, bliver vi nu nødt til at aflyse sæsonens sidste arrangement i Ellegården, ”Store Bededagsviseaften” torsdag den 7. maj, men de fleste ville nok under alle omstændigheder holde sig hjemme for en sikkerheds skyld som situationen nu er. 

Også som en følge af både de aktuelle restriktioner og den almindelige forsigtighed har vi valgt at aflyse vores fødselsdagsbustur til Humlemagasinet den 3. juni. De tilmeldte har fået særskilt besked, og vi håber, at vi måske kan gennemføre turen på et senere tidspunkt – evt. den næste fødselsdag.  

Vores efterhånden traditionelle sejltur på Furesøen med afstikker til Vejlesø og efterfølgende fællesspisning og sang i den Gamle Have i Frederiksdal skal efter planen finde sted fredag den

  1. juli kl. 15. Vi håber, at vi ved den lejlighed omsider igen kan gennemføre et arrangement og få mulighed for at være og synge lidt sammen. Nærmere om dette følger i næste nummer af Strofen, som vi nu forventer at udsende sidst i maj eller først i juni, når vi forhåbentlig er blevet lidt klogere på bare den nærmeste fremtid.

 Venlig hilsen

Visens Venner Furesø

*****************************************************************************

Bare tryk løs – ingen smittefare..Eventyr, Fantasi, Drømme, Nat, Kosmos, Astronaut, BogBi, Tegneserie, Bumble, Honning, Ikon, Buzz, Skitse

OPLEV FURESØ

Frühlingserwachen, Fjeder, Forår Begyndelse

*****************************************************************************

ALSANG 2020

ALSANG 2020 handler om frihed, fremtid og fællessang. Projektet skal markere 75-året for Danmarks befrielse den 4. maj 2020, og samtidig pege på det, der samler os som land – nemlig sangene og kulturen, der skaber fællesskab og sammenhørighed på tværs af baggrund, alder, overbevisning og sangstemme. TRYG PÅ NEDENSTÅENDE LINK:

https://alsang.dk/

******************************

HILSEN FRA LANDSFORMANDEN

Kære visevenner!
Underlig periode, vi gennemlever netop nu – rigelig tid til at fordybe sig, rydde op, tegne og male, læse osv. – og en ‘alenehed’, som for nogen kan være belastende og for andre næsten en gave.
Jeg har fået gennemgået mine sangtekster og noder, og det var virkelig en tilfredsstillelse at få gjort. På mit stuegulv står nu en sæk med kasseret papir, for min genbrugsplads har jo været lukket indtil nu.
Pludselig har jeg plads på reolen til det, der s k a l være der! Smiley
Jeg har nydt at synge med Philip Faber, som mange af jer andre sikkert også har gjort.
Jeg har fået godt gang i læsning af ‘Løvinden’ om Karen Blixen.
Og jeg har gået ture i det gode solskin.
Og hvorfor skriver jeg nu alt dette til jer?
Det gør jeg, fordi jeg har opdaget hvor meget små uventede hilsener har fået større betydning i disse uger. Jeg bliver så glad for sms’er, mails og telefonopringninger – og i min vennekreds er vi begyndt at sende billeder til hinanden af fælles oplevelser og minder.
Derfor kom jeg også naturligt til at tænke på jer, mine visevenner landet over. – Det var med tungt hjerte og tvivl, jeg og Forretningsudvalget valgte at aflyse årets Regionalmøder – i dag er jeg sikker på, at det var rigtigt.
Men jeg er klar over, at vi savner disse møder, og at vi ser frem til det kommende Landsmøde med glæde.
Jeg vedhæfter et par billeder fra tidligere møder.
Måske kunne I få lyst til at rundsende billeder fra jeres arkiver?
Det vil jeg i hvert fald vove at se frem til…..Smiley
Pas rigtig godt på jer selv og hinanden – og tænk på, at vi synger sammen via Philip Faber!
Kærlig hilsen
fra
Dorte Birch
Landsformand
Visens Venner i Danmark
********************************************************************************

ANDRE TILTAG

**************************************************************

Kære BUSTUR-deltager til Humlemagasinet læs nedenstående

Vores Bustur onsdag den 3. juni 2020 er aflyst !

Alle, som har betalt, bedes sende kontonummer til Hans Aagaard Larsen, skovbakke90@mail.dk, som vil tilbageføre jeres indbetaling.

Venlig hilsen Annet & Steen.

******************************

VISE-VÆKSTHUS 

………………………..IMG_5254

………………….Af Annet Laursen Skjelsager

   Går du med tanken om selv at være aktiv på vores lille scene ?                             Har du lyst til at fordybe dig i viser sammen med andre i en lille gruppe !                         Vi møder forskellige visefolk i levende ord og toner.                                                       Gruppen forventes at blive på op til 6 personer.                                                                       Hver gang vil der være en oplægsholder.                                                                                   Forvent omkring 4 årlige møder.
                                              Annet modtager tilmeldinger.

***********************************************************************************