Sange og viser fra danske film

Festfyrværkeri af viser og sange fra danske film er temaet for vårens viseaften fredag den 10. april på Ellegården.

 

Visesangerne Hans Aagaard og Per Kruse kender vi fra mange forskellige musikalske sammenhænge. Fredag den 10. april kan de opleves som "Fy og Bi" og sporvognskonduktører og skarpt skydende cowboys.
Visesangerne Hans Aagaard og Per Kruse kender vi fra mange forskellige musikalske sammenhænge. Fredag den 10. april kan de opleves som “Fy og Bi” og sporvognskonduktører og skarpt skydende cowboys.

Det bliver uden tvivl en aften af de festlige, når Ellegården slår dørene op for viseaftenen den 10. april. Melodierne til denne aften vil i høj grad være de sange og viser, som størstedelen af den danske befolkning har knyttet deres kæreste og dejligste minder til igennem mange år.

For det er jo i biografens mørke anonymitet, at de store følelsesmæssige udtryk og længsler for evigt brænder sig ind i vores hjerter, og den får ikke for lidt denne aften den 10. april. Læs i øvrigt vores hjemmeside www.visensvennerfuresoe.dk

Visesangeren Laila H. Nielsen slår tonen an med filmmelodierne "Gå med i lunden", Swing it, magistren" og "Jeg sætter min hat, som jeg vil".
Visesangeren Laila H. Nielsen slår tonen an med filmmelodierne “Gå med i lunden”, Swing it, magistren” og “Jeg sætter min hat, som jeg vil”.

Den første stjerne

Det hele starter med Liva Weel, der fik hele Danmark til at sprudle.          I filmen ”Odds 777” fra 1932 slog hun sit navn fast i danskernes bevidsthed med blandt andre sangen ”Gå med i Lunden”. Den er valgt som aftenens første fællessang, og den har Laila H. Nielsen som forsanger. Laila Nielsen fortsætter med ”Swing it Magistren, Swing it” fra den berømte Alice Babs-film fra1940 – og Alice Babs er jo næsten dansk gennem sit samarbejde med Svend Asmussen og UlrikNeumann i de næsten verdensberømte ”Swe-Danes” fra 1950’erne, og så spiller musikken der-ud-af med sange fra ”Mød mig på Cassiopeia” og Marguerite Viby-filmen ”Mille, Marie og mig ” fra 1937 med sin ”Jeg har elsket dig så længe, jeg kan mindes”. Og mange, mange andre.

 

Mette Brønden er inde i en forrygende musikalsk udvikling. Den 10. april oplever vi synge "Styrmand Karlsens flammer" og "Mød mig på Cassiopeia". Her ses hun sammen med visesangeren Per Kruse. Foto: John Stæhr.
Mette Brønden er inde i en forrygende musikalsk udvikling. Den 10. april oplever vi hende synge “Styrmand Karlsens flammer” og “Mød mig på Cassiopeia”. Her ses hun sammen med visesangeren Per Kruse.
Foto: John Stæhr.

Vi må især fremhæve skuespilleren og visesangeren Mette Brønden, Tove Rasmussen og ikke mindst Vise-Bendt, der slutter 1. del af med festlige syng-med-viser, der sætter gang i publikum.

 

Visesangerne Hans Aagaard og Per Kruse kender vi fra mange forskellige musikalske sammenhænge, og på fredag oplever vi dem som ”Dirch Passer” og ”Ove Sprogø” i deres udødelige ”Der kommer altid en pige og en sporvogn til” og ikke mindst i ”Fy og Bi”-klassikeren : ”Her er vi med fuld musik”.

En af aftenens store øjeblikke ventes at blive ”Vi er fire gutter” fra Kartoffel-western-filmen ”Præriens skrappe drenge” med Dirch Passer, Preben Kaas, Willy Rathnov og Poul Hagen iført skarpladte seksløbere og let påklædte piger. Denne scene er også inspireret af Drag show traditionen, idet to af de fire gutter faktisk ikke er mænd. Til gengæld kan de slå en prober næve. Glæd dem til en aften ud over det sædvanlige. Dørene åbner klokken 18.15.

 

 

Visesangerne Tove Rasmussen og Bendt Nielsen er også blandt hovedattraktionerne på viseaftenen den 10. april på Ellegården.
Visesangerne Tove Rasmussen og Bendt Nielsen er også blandt hovedattraktionerne på viseaftenen den 10. april på Ellegården.