Sommerfest med charme, kvalitet og nyheder

Nye og kendte viser i skøn forening satte punktum for et begivenhedsrigt forår.

 

Den nye sangerinde Hannah Marie Roos tog alle med storm, da Visens Venner i Furesø hilste sommeren velkommen den 21. juni.
Den nye sangerinde Hannah Maria Roos tog alle med storm, da Visens Venner i Furesø hilste sommeren velkommen den 21. juni 2015.

Tekst: Jørgen Nielsen. Foto: John Stæhr, TV Fredensborg.

Sommerfesten i Visens Venner i Furesø fulgte traditionen med nye og spændende solister og toner, flankeret af årets kendte successer fra foreningens dygtige sangere.

Blandt nyhederne husker man især sangerinden Hannah Maria Roos, der viste sit store og rigt faceterede talent og repertoire. Vi hørte Halfdan Rasmussens “Noget om helte”, “Efter festen” af H.H. Koltzes og. ikke mindst “Hestevise” af Anders Mattesen. Navnlig den sidste vise gjorde lykke – måske sangerinden viste sit mod til ærligt at synge om unges intense, glade sanselige kærlighed.

Hannah Maria Roos kan meget mere end at synge om kærlighed. Foto privat.
Hannah Maria Roos kan meget mere end at synge om kærlighed.
Foto privat.

Allerede som ganske lille begyndte hun at synge. Først til alle Disney film og Musicals, og senere i gospelkor. Hurtigt kombinerede hun sangen med dansen, og nu optræder hun blandt andet i flere samba-ensembler. Det kræver en god fysik, som hun træner to til tre timer så godt som hver dag.

Hannah Maria har tidligere modtaget sangundervisning af blandt andre Nanna Lüders, og det er hendes store mål at blive optaget på Konservatoriet.

Søren Osted fulgte den nye og forfriskende rytmiske linie med “Hej Claus” og Småland af Søren Kragh Jakobsen,”Bellevue” af C.V. Jørgensen, “Frit land” af Carl Emil Petersen, samt to sange af den største danske troubadur, Sebastian, nemlig “Her er en sang” og “Rose”.

Men søndagens sommerfest bød på meget andet. Fra det jyske mødte vi kære gamle kendinge, nemlig Tove & Per fra Kjellerup, der underholder med det stille og meget underfundige og rammende humør, som har gjort dem kendte og elskede i den danske vise-verden.

Tove og Per fra Kjellerup viste det bedste med deres sange om "Rocker-præsidentens kone og "Sagt op".
Tove og Per fra Kjellerup viste det bedste med deres sange om “Rocker-præsidentens kone og “Sagt op”.

Ved sommerstævnet på Ellegården den 21. juni 2015 sang Tove en morsom og tankevækkende vise om at være gift med en Rocker-præsident, mens Per foredrog “Sagt op” med en professionalisme, indføling og musikalitet, der er sjælden.

Fra den lokale viseforenings egne rækker kunne man glæde sig over  Herdis Kvarnø, Bendt Nielsen og Tove Rasmussen, og ikke mindst ensemblets meget roste Cabaret – Noget om kærlighed. Sommerstævnets vise-vært er John Osted.

Solisterne hyldes med en ganske beskeden erkendtlighed. Fra venstre ses Per, Tove, Hannah Maria og John Osted
Solisterne hyldes med en ganske beskeden erkendtlighed. Fra venstre ses Per, Tove, Hannah Maria og John Osted.

Den landskendte Cabaret med sangere og musikere fra Visens Venner Furesø.

Den landskendte Cabaret med sangere og musikere fra Visens Venner Furesø.