Stærke kvinders aften, den 13.februar 2015

Formanden for Visens Venner Danmark, Dorte Birch og hendes faste akkompagnatør, Mogens Bækgaard besøger Ellegården på fredag.
Formanden for Visens Venner Danmark, Dorte Birch og hendes faste akkompagnatør, Mogens Bækgaard, besøger Ellegården på fredag.

Der er lagt op til en aften af de sjældne, når Visens Venner Furesø fredag den 13. februar 2015, slår dørene op for månedens viseaften på Ellegården.

Det er nemlig viseforeningens egne stærke kvinder, der tegner billedet fra første sang, og helt i centrum står landsformanden for Visens Venner i Danmark, Dorte Birch, der præsenterer et gribende program med den franske guldspurv, Edith Piaf, som den bærende faktor.

Dorte Birch akkompagneres af sin partner igennem 15 år, Mogens Bækgaard, på harmonika, klaver og bas. Sammen har de blandt meget andet udgivet CD’en ”Ta’ og kys det hele fra mig” med Live-Weel- og Edith Piaf-viser, og det er tredje gang, de besøger Visens Venner i Furesø.

Begge har optrådt siden barnealderen – Mogens i Århus, Dorte i Vestsjælland.

Mogens har i 25 år været primus motor i Jyderup Harmonikafestival. Han har næse for at støve talenter op til denne festival – fra hele Skandinavien, fra Rusland, Europa, og der er bud efter ham selv som musiker fra hele Skandinavien. Foruden harmonikaen spiller han også bas og klaver. Og så er han en af Danmarks få harmonikastemmere og reparatører.

 

Dorte har sunget i danseorkestre, sunget viser ved bryllupper og begravelser, som overraskelsesgave til fødselarer og jubilarer, i foreninger og i radioen, i forsamlingshuse og på restauranter med mere.

 

Dorte Birch har været formand for Visens Venner i Kalundborg i 16 år, og i 2013 blev hun valgt til landsformand for Visens Venner i Danmark.

 

Samarbejdet mellem Mogens og Dorte har givet begge en ny indfaldsvinkel til musikken – hun fik den rigtige akkompagnatør til sine Piaf-viser – han fik et nyt virkefelt som viseakkompagnatør og opdagede nerven i de franske viser.

 

Fire sikre kort

Fra viseforeningens egne rækker kan vi glæde os til Tove Rasmussen, Mette brønden og Ayio Rasmussen, der sammen har kombineret et stærkt og saftigt program om kvinden i går, i dag og i morgen. Digtere og komponister som Frank Jæger, Poul Henningsen, Carl-Henning Sørensen, Svend Møller Kristensen og Bernhard Christensen og svenske Povel Ramel tegner billedet, men det er en af Nordsjællands berømteste og mest betydningsfulde visesangere gennem et halvt århundrede, Bendt Nielsen, der åbner ballet.

 

Dørene åbnes klokken 18.15 og fællesspisning klokken 18.30. Husk madkurven.